Mehter Takımı Yürüyüşü
Mehter takımı seyir halinde iken belli bir nizama göre yürür. Merasimde en önde mehteran bölüğü komutanı yürür. Başında yeniçeri sarığı olarak bilinen üsküf bulunan Mehteran bölüğü komutanı, aynı zamanda “çorbacı başı” ünvanı ile de anılır. Onun arkasında sağ başta Kırmızı Sancak, sol başta ise Ak Sancak yer alır. Kırmızı sancak zırhlı muhafız ile beraberdir. Sancakların arkasında dizilmiş yeni çeriler tarafından taşınan 9 tuğ vardır. Tuğlardan sonra gelen ise mehter başıdır. Mehter başından sonra gelenler ise sırası ile çevgenler, okuyucu, zurnazenler, boruzenler, nakkarezenler, zilzenler ve davulcular gelir. En arkada gelen ise at üstünde taşınan kös ve köszendir.
Mehter takımı yürürken belli bir ahenkte, intizamlı bir ritim ile hareket eder. Mehteran üç adımda bir durur ve hafif sağa döner. Tekrar üç adım yürür ve bu sefer hafifçe sola döner. Bu düzen sürdürülerek bir sağa bir sola selam verilerek yürümeye devam edilir. İcra edileceği zamanki düzen yani nevbet vaziyeti yürüyüşün sonunda alınan yarım daire şeklindedir. Mehter takımı sanki bir hilal gibi dizilir. Kös ise bu hilalin tam ortasına kurulur ve o da yıldızı temsil eder.
Fatih Mehter Takımı olarak gerek kostümler ile, gerek senkronize yürüyüşler ve figürler ile, gerekse icra edilen eserler ile seyircilere hem görsel hem de işitsel bir ziyafet veriyoruz. Sizler için profesyonel bir şekilde sunduğumuz kaliteli mehter hizmeti tarihi ve kültürel değerlerimizi tazelerken geçmişimizle duyduğumuz gururu tekrardan hatırlatıyor.